top of page

Group

Public·7 members
Christopher Gonzalez
Christopher Gonzalez

1923 (2022) Magyar FeliratVisszavonta a város magyar alpolgármesterének hatásköreit Cătălin Cherecheș, Nagybánya elöljárója amiatt, hogy Pap Zsolt István eltávolíttatta egy kürtőskalácsosról a román zászlókat, amelyeket a polgármester helyeztetett el a magyar feliratok miatt. Az RMDSZ tiltakozik a korrupció miatt alapfokon letöltendő börtönbüntetésre ítélt román elöljáró magyarellenes lépése ellen, amelyhez Márki-Zay Péter volt kormányfőjelölt asszisztált a máramarosi megyeszékhelyen.
1923 (2022) magyar felirat


DOWNLOAD: https://www.google.com/url?q=https%3A%2F%2Fvittuv.com%2F2ufEDF&sa=D&sntz=1&usg=AOvVaw0ZlLWSPHJ21MZWf4QIZUY6A történtekről először a kolozsvári Főtér portál cikkezett szombaton Adrian Szelmenczi újságíró, emberi jogi aktivista bejegyzése alapján. A helyszínen készült fényképfelvételek tanúsága szerint a nagybányai polgármesteri hivatal alkalmazottai el is helyeztek a sütödén két román trikolórt, de más helyen, oda pedig, ahol magyarul szerepelt a kürtős neve, molinót húztak ki a román cozonac (kalács) felirattal.


Az ügy ezután mérgesedett el igazán. Az RMDSZ Máramaros megyei szervezete állásfoglalást tett közzé közösségi oldalán, amelyben érthetetlennek és elfogadhatatlannak nevezte a polgármesternek a Gesztenyeünnepségen tett kijelentését, miszerint a kürtőskalácsot árusító standoknál a magyar feliratot le kell takarni, és a standokra román zászlókat kell elhelyezni. A szövetség tudatta, hogy Pap Zsolt István, Nagybánya RMDSZ-es alpolgármestere péntek reggel elrendelte, vegyék le a román zászlókat a kürtőskalácssütőről.


A feliratot egyébként 1923-ban emelték, hogy egy itt épülő új lakóparkot reklámozzanak vele, de népszerűsége miatt végül nem bontották el. A hetvenes évekre annyira leromlott az állapota, hogy aggógó helyiek, többek között Hugh Hefner fogtak össze azért, hogy renoválják.


Ha a grandiózus hirdetésre nem is feltétlenül figyelnének fel a városban, a cég tett róla, hogy mindenki tudomást szerezzen az épülő városrészről. Egy ingatlanügynök adta az ötletet ahhoz, hogy a hegy oldalába épített világító óriásfelirattal hirdessék az alatta fekvő területet, amelybe rengeteg pénzt öltek: 21 ezer dollárt, amely ma nagyjából 100 millió forintnak felelne meg. A Hollywoodland felirat mind a közel 3700 égőjével együtt 1923 decemberében gyúlt ki. A látványosság be is jött, hamarosan nagy presztízst jelentett beköltözni a híres felirat alá: a városrész a hírességek körében is népszerű lett, itt élt Lugosi Béla és Humphrey Bogart is.


Van még persze jó néhány értékes, más magyar ritkaság is. Például egy híres tévnyomat, az 5000 Koronás úgynevezett fordított Madonna. Ennek az az érdekessége, hogy egy kör alakú keretben a bélyeg közepén a Madonna a kis Jézussal fordítva látható. 1923-ban ugyanis a nyomás halványabb zöld színű második menetében nem vették észre, hogy az egyik ívet fordítva helyezték a nyomdagépbe. Az egyetlen ilyen, eredetileg 100 bélyeget tartalmazó ív bélyegeinek csak mintegy fele maradt fenn.


A magyar külügyminiszter jelentette be, hogy vett a magyar kormány egy hétemeletes házat London központjában, hogy méltó helyen találkozhassanak a kintélő magyarok. Ez lesz hamarosan a Londoni Magyar Ház. Az épületben iskola, színházterem, kiállítótér is működik majd, jelenleg azonban még felújítják. Az épület a 17-19 Cockspur Streetnél található, és a Canadian National Railway Company felirat szerepel rajta, a homlokzatán pedig kanadai tartományok címerei láthatóak az ablakok között. Jelenleg egy londoni látogatóközpont található itt.


Egy befektetőknek szóló 2016-os kiadvány szerint az ingatlan 1750 négyzetméteres, és akkor 25 millió fontot (10 milliárd 750 millió forintot) kértek érte. Arról nincs szó, hogy ez most mennyibe került, de mivel az ingatlanárak nőttek az elmúlt öt évben, feltehetően drágább volt ennél. Az épület 1907 és 1909 között épült, a Grand Trunk Railway részére, amelyet 1923-ban bekebelezett a Canadian National Railway Company, aminek nevét a bejárat feletti felirat is hirdeti. Az építész Sir Aston Webb volt, aki dolgozott a Buckingham palotán és az Admiralty Archon is. A II-es szintű műemléki védettséget élvező épület központi helyen van, a Trafalgar tértől pár percre, ezért elsősorban befektetőknek ajánlották korábban, hiszen a benne található irodák jól kiadhatók. 041b061a72


About

Welcome to the group! You can connect with other members, ge...

Members

 • Anthony Cooper
  Anthony Cooper
 • Tikhon Rybakov
  Tikhon Rybakov
 • Ryan Wright
  Ryan Wright
 • Tamim Ahmed
  Tamim Ahmed
Group Page: Groups_SingleGroup
bottom of page